– Et sterkt møte i Kenya ble vendepunktet for meg
Kim McPherson-Galaaen jobber som prosjektleder ved markedsavdelingen hos Norges Røde Kors. Kim gikk på fotballinja ved Sund folkehøgskole
– Året på Sund folkehøgskole for meg betyr først og fremst vennskap som varer livet ut. Jeg har jevnlig kontakt med flere av mine tidligere klassevenner den dag i dag 12 år etter av vi sluttet på Sund folkehøgskole.
– Sund økte selvtilliten og selvstendigheten min. Det ble lettere å kunne stå for noe, ta selvstendige valg, diskutere uenigheter i skolemiljøet Dette bidro til selvtillit samtidig som det skapte større toleranse og tålmodighet for andre mennesker.
– Et sterkt møte med en gutt som het Kwasi i Kenya, ble et vendepunkt for meg i forhold til fremtidig arbeid: Vår studie-tur til Matare-slummen i Nairobi var en tankevekker og en bevisstgjøring over hvor bra vi har det i Norge. Her fikk vi trene et guttelag i fotball, og den siste treningen bestemte jeg meg for å gi bort mye av fotball-utstyret mitt. Den dyreste gjenstanden, et par fotballsko skulle Kwasi få. De var altfor store, men han ble overlykkelig, selv landslagspillerne i Kenya hadde ikke så dyre sko. På siste trening så jeg at han manglet en sko da han spilte fotball, og jeg trodde den var stjålet. Så oppdaget jeg at en annen gutt også manglet en sko, men den skoen han hadde var Kwasi sin sko. Jeg satte ham på plass fordi jeg trodde han hadde stjålet den. Kwasi fikk tilbake skoen, men dette ville han ikke og han forsto heller ikke hvorfor jeg hadde vært så sint på den andre gutten. Det viste seg at guttene var bestevenner, og Kwasi hadde da altså gitt den ene skoen som gave til kompisen sin. Dette fikk meg til å forstå at alle barn er født gode og alle barn vil dele med noen de er glad i.
– Den opplevelsen som Sund ga meg i Kenya, er en årsakene til et jeg endte opp i Norges Røde Kors, rett og slett forståelsen av verdien av et menneske og viktigheten av å bidra skal Sund ha mye av æren for.