– Blir det studieturer etter nyttår?

Det er mange som lurer på hva som skjer med studieturene skoleåret 2020 – 2021. Det korte svaret er: Vi satser på at alle studiereisene går som planlagt våren 2021. Det er lenge til januar og situasjonen rundt koronasmitten forandrer seg stadig. Det lange svaret kommer her: 

Vi satser på at Solidaritet Nord-Sør kan reise til Guatemala på vårparten 2021. Vi håper selvsagt på at Guatemala åpner grensene, men er også åpne for andre land i Mellom-Amerika dersom de åpner tidligere enn Guatemala. Lærer Vidar Pedersen er godt kjent i de fleste landene i området.
Det samme gjelder Regnskoglinja som skal reise til Peru. Vi ønsker å reise, og tror, i likhet med de andre folkehøgskolene, at det skal gå bra. Men hvis det ikke gjør det, så kan det hende det blir reise til en annen del av verden, hele tiden i samarbeid med elevene. Det samme gjelder de andre linjene som reiser ut av Europa, som FN og internasjonal politikk (som skal reise til India og Sri Lanka), Foto som reiser til Japan, og Sportsfiske som pakker sekken og reiser til Belize.
På båt-turen inn i Amazonas sover elevene på Regnskoglinja i hengekøye

Reise til Europa

Når det gjelder linjene som først og fremst reiser innen Europa – Jazz, Street food, Europa på sykkel og Historisk handverk – så er reiserestriksjonene allerede løftet. Vi regner med at det går fint.

Utenriksdepartementets reiseråd

Vi forholder oss hele tiden til reiseråd fra Utenriksdepartementet og kommer ikke til å reise til land det er uforsvarlig å reise til. Det viktigste for oss er alltid sikkerheten, og samarbeidet med elevene. Dersom det viser seg umulig å reise til studiereisemålet vil lærer og elever bli enige om et annet reisemål. Hvis dette reisemålet er rimeligere, blir det selvsagt kompensert økonomisk, og elevene får pengene tilbake.
Folkehøgskole er mye mer enn utenlandsreiser, og vi er sikre på at uansett hva som skjer, så blir det et fantastisk år for de som velger Sund!
Det er fortsatt ledige plasser på Sund folkehøgskole! Du kan søke her, det er både uforpliktende og gratis!
Sportsfiskelinja reiser til Belize i Karibien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *