African Pepperbirds

African Pepperbirds kommer til Sundfestivalen. Med to tidligere lærere fra jazzlinja på Sund med i bandet, så borger dette for en fest av de sjeldne.

Bandet ble startet våren 1998, og består av musikere fra Trondheims- miljøet. En fellesnevner for medlemmene i bandet er en genuin interesse for afrikansk musikk og kultur.

Musikken de spiller er en «groove-basert» blanding av afrikansk musikk og jazz, og er på samme tid både svært dansbar og lyttevennlig. Repertoaret spenner fra selvlaget musikk til komposisjoner av sørafrikanske jazzmusikere som Abdullah Ibrahim og Dudu Pukwana.

African Pepperbirds
African Pepperbirds er Erlend Slettevold, Kenneth Kapstad, Bjørn Ole Solberg, Njål Ølnes og Mattis Kleppen.

Flere av bandmedlemmene har hatt direkte erfaring med afrikansk musikk. Bjørn Ole Solberg var på en lengre studietur til Sør-Afrika i 1994/95, som resulterte i det norsk-sørafrikanske bandet SAN, og som gjorde flere turneer i begge land. Mattis Kleppen og Njål Ølnes har vært på mange studieturer til Sør-Afrika med elever fra Sund Folkehøyskole siden 1998, og gjorde blant annet en turné i Sør-Afrika med den verdenskjente sørafrikanske musikeren Dizu Plaatjies. Mattis Kleppen har i tillegg turnert flittig i vestafrika som del av Solo Cissokho-band.

African Pepperbirds har spilt på Nattjazz i Bergen, Soddjazz på Inderøy, og gjort flere turnéer i Norge.

I 2006 ble den kritikerroste CDen African Pepperbirds gitt ut på Bergland Productions.

Besetningen i African Pepperbirds

  • Bjørn Ole Solberg – altsax
  • Njål Ølnes – tenorsax
  • Mattis Kleppen – bass
  • Erlend Slettevoll – piano
  • Kenneth Kapstad – trommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *