Med kameraet som penn og fotografi som språk

Sommeren 2019 fikk jeg en mail fra UiB hvor det stod at jeg hadde kommet inn på profesjonsstudiet innenfor psykologi. Det er et seksårig studium som jeg hadde drømt om i flere år. Valget stod da mellom å gå fotolinja på Sund folkehøgskole eller det. Foto var også noe som hadde fascinert meg i flere… Fortsett å lese Med kameraet som penn og fotografi som språk

Hva kan man lære av gata?

Vi på fotolinja har akkurat kommet hjem fra studiereise i Japan hvor hovedfokuset for fotograferinga har vært gatefotografiet. Jeg er Janne, lærer på fotolinja, og på turen har jeg kjent mye på sjenanse. Selv etter 20 år med kameraet i hånden blir jeg brydd når jeg retter linsen mot mennesker på gata som jeg blir… Fortsett å lese Hva kan man lære av gata?

Det glansede magasin

Noen ganger tikker det inn såpass spennende oppdrag inn at lærer Janne legger fra seg krittet og tar med seg elever ut på fotooppdrag.

– Personlig postkort styrket avgjørelsen

– Anna har blitt tryggere, har fått massevis av venner og kan dyrke en interesse som kanskje blir yrket hennes, sier pappa Bjørn-Frode Løvlund. Datteren Anna valgte et år på fotolinja ved Sund folkehøgskole.

Publisert
Kategorisert som Foto, Skolen

Fotodokumentaren som berører

Fotodokumentaren er visuell historiefortelling som ligger mellom kunst og politikk. Den utforsker, utfordrer og berører.

Publisert
Kategorisert som Foto, Kultur