Escuela de la Montaña

Som noen av dere hjemme antakelig vet, har klassen naa delt seg opp i to grupper, og Marte R, Barbo, Veronica, Aase, Marit, Jeanett, Kristine Waage og Kristine Wenaas er paa «fjellskolen». Skolen ligger i et tropisk omraade og er omkranset av regnskogliknende natur som er helt fantastisk.  Selve skole har en ganske politisk profil, og dens formaal er aa bidra til lokalsamfunnene som ligger like nedenfor skolen, hvilket de gjor paa en fantastisk maate. Vi sover paa skolen, men spiser alle maaltider i familier. Paa den maaten blir vi kjent med kulturen og menneskene fra et annet perspektiv enn det typiske turistperspektivet.  Undervisningen foregaar i to okter; formiddag og ettermiddag. Vi sitter ute i en flott hage i smaa hytter og laerer spansk, og laerer forholdsvis fort ettersom vi hele tiden blir nodt til a praktisere spraaket.

Det er ogsaa ganske ofte ulike aktiviteter paa skolen. Tirsdag fikk vi hore historien til et av samfunnene som ligger like nedenfor skolen; en gruppe mennesker som tidligere jobbet paa en kaffefinca, men som ble tvunget til aa forlate fincaen etter mange aar med uenigheter mellom arbeiderne og eieren av fincaen i forhold til lonn og arbeidstider. En gripende historie som fikk oss alle til aa reflektere over hvor annerledes vaar egen hverdag er.

Onsdag var det «kulturell» kveld for barn og ungdommer og det ble arrangert en dansekonkurranse. Vi fikk selvfolgelig vist vaare ferdigheter paa dansegulvet og fikk muligheten til aa bli kjent med de lokale barna. I dag  skal vi laere aa lage en guatemalansk dessert som bestaar av platanos(en type banan hvis konsistens likner litt paa poteter), bonner og tortilla.Lordag arrangeres en utflukt hvor vi alle sammen skal besoke en finca og hore deres historie.

Vi trives kjempegodt paa skolen, og det er godt aa vite at vi naa skal vare paa et sted for en lengre periode – det er nemlig ganske stressende aa skulle pakke ryggsekken og sette kursen til et nytt sted hver dag.

Provde aa legge inn bilder, men det funket dessverre ikke. Dere faar smore dere med taalmodighet.

One comment

 1. Linda

  Flott å kunne lese bloggen deres,og få mer innblikk i reisen deres,
  Mens dere opplever Guatemala i både varmen og i høyden som er litt kjøligere,
  så kan dere se for dere trøndelag likt ett julekort,
  har kommet rundt 30cm snø det siste døgnet :))

  Håper på mange flere blogginnlegg fra dere,så vi i vinterland får høre fra dere. :))
  Hilsen fra mamman til Jeanett :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *