Økologisk mat
På Sund satser vi på mat som er økologisk, kortreist og fairtrade. Det tror vi er bra både for elevene og miljøet.
På Sund har vi brukt økologiske råvarer siden 2006.
I januar 2012 bestemte vi oss for å øke satsningen på økologisk, kortreist og fairtrade. Elevene som gikk på skolen i fjor merket noen endringer og årets kull kommer til å se enda mer til satsningen.
Innen 2015 vil minst 50 prosent av maten vi serverer være økologisk.
Fra januar til mai i 2012 økte andelen økologiske basisprodukter fra 7 prosent til 20 prosent, så vi er godt i gang allerede.
Her er noen av tiltakene vi setter i gang:
- Vi har kontaktet våre grossister og fått dem til å øke sitt økologiske sortiment. Bare i løpet av våren 2012 har vi fått inn ti nye produkter
- Økologisk mat diskuteres på kjøkkenmøtene våre
- Vi har hatt brødbakekurs for å lære å bruke de nye melsortene til å lage deilige brød
- Våren 2012 hadde vi en spørreundersøkelse blant elevene for å høre hva de mente om økologisk mat
- Elevene plukker eplene som vokser i hagen vår og lager sin egne økologiske eplecider som vi drikker på festmiddagene
- Vi har redusert utvalget på enkelte produktgrupper
- Vi bruker mindre kjøtt og mer av sesongens frukt og grønnsaker
- I alt fra menyplanlegging til budsjettarbeid skal vi ha fokus på økologiske, kortreiste og fairtrademerkede produkter
Dette skjer allerede nå i høst:
- Fra høsten 2012 blir det et vegetarisk middagsalternativ til alle elevene (tidligere var det bare til de elevene som var erklærte vegetarianere)
- Fra høsten 2012 kommer vi til å skifte til en lokal leverandør av potet og grønnsaker slik at disse alltid vil være kortreist
- Fra skolestart begynner vi for fullt med økologisk mel. Litt senere utpå høsten skal vi ta neste store skritt: selvproduserte, økologiske kjøttvarer.