Andelen økologisk mat skyter i været
På Sund folkehøgskole satser vi på økologisk mat, og andelen økologisk mat stiger stadig. Nå nærmer vi oss 90 prosent.
De siste tre årene har andelen økologisk mat steget fra 24 prosent til 80 prosent. Kjøkkenet jobber systematisk med å finne nye produkter og legge om produksjonen slik at andelen kan stige ytterligere.
Den siste oppdateringen viser at vi i den første måneden med elever på skolen var opp i hele 89,9 prosent økologisk mat.
Andelen økologisk mat i prosent
På grafen kan du se at andelen økologisk mat på skolen øker hvert år. På siste revisjon fra Debio lå vi på 80 prosent økologisk (regnet etter vekt).
Grunnene til at vi satser på økologisk mat
- Økologisk mat har minimalt med tilsetningsstoffer
- Økologisk mat er garantert ikke genmodifisert
- Økologisk mat dyrkes uten bruk av kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske sprøytemidler
- Økologisk husdyrhold sikrer god dyrevelferd