Sund folkehøgskole er nominert til Matprisen
Sund folkehøyskole er nominert til Matprisen 2016 i priskategorien Debioprisen!
Matprisen ble etablert i 2014, og går av stabelen for tredje gang i november 2016. Målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk mat, og ikke minst de som serverer en bærekraftig meny. Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.
Juryens begrunnelse for nominasjonen
Sund Folkehøgskole er en internatskole der elevene bor, lever og også spiser. Å legge til rette for gode kostholdsvaner hos elevene i løpet av skoleåret, og å inspirere de til å ta med seg dette videre i livet, ligger til grunn for alt arbeidet på kjøkkenet på Sund.
De siste tre årene har andelen økologisk mat på skolen steget fra 24 til 80 prosent, og de har nå Debios valørmerke i sølv.
Elevene på skolen inviteres inn i arbeidet med råvarer fra både hav og jord. Skolen deler villig sin inspirasjon og kunnskap med andre, og kommuniserer bredt sin satsing på økologi og bærekraft.
Sund Folkehøgskole viser at det er mulig å satse på økologisk og bærekraftig servering til unge mennesker.
Juryen
Matprisens jury er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge. Alle i juryen har fokus på bærekraftig matproduksjon.
I 2016 består juryen av:
- Elise Matilde Lund, forsknings- og landbruksformidler i Stiftelsen Kore
- Else Thorenfeldt, bonde på Korsvold gård
- Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef og eier av Maaemo
- Henrik J. Henriksen, matskribent og eier av Taco República
- Idun Leinaas, kommunikasjonssjef i Debio
- Ingrid Kleiva Møller, miljøsjef i Øyafestivalen
oppmuntrende med en «fjær i hatten»- gratulerer!