Pell deg ut – i verden!

Tenk hvis din reise kan bety noe for noen? Tenk hvis akkurat du kan skape  en forskjell?

Hva frister mest? En toukers overfladisk sydentur på stranda og all-inclusive-hotell eller to måneder på andre siden av kloden der du lever som en lokal, blir kjent med en spennende kultur og kjenner på virkeligheten bak turistfasaden?

Studietur på folkehøgskole

Linjene Solidaritet Nord-Sør og Regnskog Amazonas ved Sund folkehøgskole tilbyr de lengste studieturene i landet – 8 hele uker. Det gir en unik mulighet til et dypdykk i kulturen og virkelig få en opplevelse for livet. Test grensene dine. Tør. Gjør noe litt utenom det vanlige. Se verden.

Det er deilig å sole seg på stranden hele dagen, men hva med å dra på eventyr? Prøv å lære deg spansk på to uker, utfordre fremmedfrykt, oppdage skjulte lokale skatter. Tar du utfordringen? Vil du bo blant lokalbefolkningen i familier der du blir bestevenner med barna og samtidig lære om kampene landet kjemper?

Vi rike nordmenn er flinke på å bo i en boble og si «det nytter ikke», men tro meg. Du vil se motgang, oppleve hvor vanskelig livet kan være og møte mennesker med de utroligste historiene. Men du vil også se håp. Du vil se mennesker som kjemper en livshard kamp og som ikke gir opp. Folk som beviser at det nytter å kjempe.

Du kan gjøre noe

Det er lett kun å putte litt penger i bøssa og tro det letter på samvittigheten vår, men hvor mye hjelper det egentlig? Begrepet solidaritet handler ikke om veldedighet og å stakkarsliggjøre, men om å stå sammen med folk i vanskelige situasjoner. Og hvordan kan vi gjøre det? Hvordan kan du som enkeltmenneske gjøre noe for andre?


Det finnes ikke noen A4-løsning på dette, men vi håper du kommer nærmere den på denne studieturen. Pell deg ut av den bobla di. Det er på tide å få ut fingeren, møte urettferdigheten ansikt til ansikt og bli med i kampen for en bedre verden.

Benedicte Steinbakk, elev ved Solidaritet Nord-Sør


Klikk her for å lære mer om Solidaritet Nord-Sør på Sund folkehøgskole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *