– Sykt fett når store fisk tar sardin ut fra henda dine!

Tarpon, Tobaco Caye og maya-ruiner. Studieturen til Sportsfiske-klassen i februar 2020 var litt av en opplevelse! 

Sportsfiskelinja på Sund folkehøgskole reiser til Belize i Karibia. Der napper de aller største tropiske fiskene.

Her er elevenes egen rapport fra studiereisen til Belize, februar 2020:

Se filmen fra studieturen her!

Etter 46 timer med reisetid kom vi oss fram til øya Tobaco Caye og Reef Ends Lodge. Her bodde vi i luksus. Vi hadde gode senger, fikk servert frokost, lunsj og middag hver dag. Vi hadde til og med en bar som vi kunne kjøpe noen drinker fra mens vi jobbet med brunfargen.

Fiske på Tobaco var helt rått.

Det ble mye kult fiske fra barriere revet rundt øya, men også fiske fra båt og kajakk. Vi var her i 5 dager før vi dro tilbake til Hopkins.

Vi overnattet på et guesthouse i Hopkins og dro til neste øy dagen etter på. Øya vi skulle til het Glovers Atoll. Turen til Øya tokk rundt tre timer med båt. Her skulle vi leve i strå/trehytter i ca. 2 uker, og her vi måtte lage og fange maten selv. Dette førte til mye pannebrød og fried jacks til frokost, og fisk med enten pasta eller ris til middag. Her hadde vi også så og si ikke noe nett, så vi fikk skikkelig følelsen av at vi var på en «øde øy». Her også hadde vi bra fiske med mye guideturer med guiden vår som het Warren. 

Etter at vi hadde vært på Glovers Atoll i to uker var det tilbake til Hopkins. Her bodde vi på et Hostel som het Funky Dodo. Her ble det fiske i hopkins søppelbekk etter en såkalt dinosaurfisk eller Tarpon som den egentlig heter.

Dagen før vi dro til neste øy, tok vi kursen mot San Ignacio til Maya Ruiner med guide.

Det var veldig interessant å lære om Mayakulteren og ta et avbrekk fra fiskinga.

Siste uka var det fri uke. Som betyr at vi kunne selv bestemme hvor vi ville dra. Etter litt krangel om hvor vi skulle hen, endte det med en turistøy som heter Caye Caulker. Her ble det ikke like mye fisking som på de andre øyene, men vi hadde fortsatt mye gøy. Det ble en del bading, ”tanning”, volleyball i sjøen og morro på kveldene. Det var gøy å møte og snakke med folk på øya. Vi besøkte også en plass på øya der man kunne mate store Tarpon fra en brygge, sykt fett å se store fisk som hopper opp fra vannet og tar en sardin ut fra henda dine. 

Les mer om Sportsfiskelinja på Sund folkehøgskole

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *