Natalie Sandtorv kommer til Sundfestivalen

Vokalist og låtskriver Natalie Sandtorv fra Ålesund har det siste året for alvor tatt steget inn i jazzmanesjen. I 2016 mottok hun prisen ”Årets Jazztalent” fra Moldejazz og Sparebank 1 og startet med det på sitt debutalbum, ”Freedom Nation”, som ble spilt inn i februar i Ocean Sound Recordings (Giske, NO) og slippes på Øra Fonogram 6. oktober. Nå reiser de på releaseturnè i Norge, Tyskland og Frankrike. Sundfestivalen er et av stoppestedene.

Tekster og vokal som står sterkt over primale grooves, og et fyldig teppe av synth og alternativt saksofonspill, gir et musikalsk lydbilde som fenger, med røtter i jazz som speiler seg i urban folk, indie, og spiritual music.

Pressefoto Natalie Sandtorv
Natalie Sandtov har med seg et stjernelag med musikere og kommer til Sundfestivalen i mai 2018.

Bandet Sandtorv har håndplukket til dette prosjektet er en massiv, rørende, engasjerende utfordrer til jazzkonformen og er et friskt bindeledd mellom moderne jazz og populærmusikk og består av profilerte musikere fra den europeiske musikkscenen. De har et bredt nedslagsfelt som hører hjemme på en rekke ulike scener og klubber utover de vanlige jazzklubbene.

I sommer spilte de på Moldejazz og København jazzfestival, og førstnevnte endte med utsolgt konsert og 7 fantastiske anmeldelser.

Pressen skriver om Natalie

“Wondering jazz, meets mind-scorching psych-rock and soaring vocals – all accompanied by dudes in capes and masks. Rest assured, you’ll get far too lost in the experience yourself for this to be considered as self-indulgent as that sounds.” NME, 04.10.17

«Freedom Nation» sitter som et skudd! Sandtorv en musiker som har kreativiteten og kapasiteten som skal til, motet til å gå egne stier, og evnen til å gjennomføre.Med stemme, kropp, komposisjon og musikalsk gjennomføring leverte Natalie Sandtorv medband en kraftfull kvittering for at hun i fjor ble mottaker av Sparebank1 Jazztalentprisen.» Romsdals Budstikke, 18.07.17

Natalie vant Sparebank1 Jazztalentpris i 2016

I juryens begrunnelse heter det:

«Årets SpareBank 1 Jazztalent er en kompromissløs utforsker. Den 28 år gamle sunnmøringen har i mange år øvd, komponert, spilt og improvisert, og jobbet fram svært mange prosjekter som har resultert i gode utgivelser og turnéer – i Norge, Europa, og i Asia.
Selv om improvisasjonsmusikk og elektronikk ofte står sentralt i uttrykket Natalie Sandtorv jobber innenfor, har hun også gjort seg bemerket innenfor melodisk jazzpop.
Med bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen, Musikkhøgskolen i Oslo og flere opphold i Berlin, har hun et bredt kontaktfelt og har jobbet med mange ulike musikere. Prosjektene hennes bærer navn som Morning has occured, The Jist, Not on the guestlist, Cokko i tillegg til solo under sitt eget navn.
Årets SpareBank 1 Jazztalent er en fighter og en stayer som ikke er redd for å vise seg fra alle sine musikalske sider. Det hun gjør er utført med overbevisning og med trøkk, enten det er med sterkt eller svakt volum. Hun er konstant på leting, og konstant skapende, og juryen har tro på at Natalie Sandtorv vil få en betydelig rolle i utviklingen av norsk improvisasjonsmusikk.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *