SAKA spiller på Sundfestivalen

SAKA kommer på festivalen. Jazzlinja på Sund folkehøgskole har vært viktig for mange norske jazzmusikere. Derfor ville det vært rart om vi ikke hadde litt jazz på Sundfestivalen.

SAKA live
SAKA består av Jon Rune Strøm, Dag Erik Knedal Andersen og Kristoffer Alberts.

Den storartede trioen SAKA, med sitt lekende tilsnitt, overraskende løsninger og høy energifaktor, har tatt den europeiske improvisert musikkscenen med storm. De har samarbeidet med noen av de fremste improvisatørene i verden.

Musikken har røttene godt plantet i europeisk frijazz. Dette, kombinert med påvirkningene fra amerikansk avantgarde på 60-tallet, gir et friskt og i norsk sammenheng uvant musikalsk referansesett.

Musikerne i SAKA

SAKA består av

  • Jon Rune Strøm (bass)
  • Dag Erik Knedal Andersen (trommmer)
  • Kristoffer Alberts (saksofon)

Som band og individuelt har disse gjort improvisasjonskunsten til en lek.
Bandets medlemmer er sentrale bidragsytere i noen av de mest profilerte konstellasjonene på dagens norske jazzscene, slik som Cortex, Starlite Motel, Frode Gjerstad trio, Kjetil Møster trio og Paal Nilssen-Love’s Large Unit.

Om Sundfestivalen

Sund folkehøgskole fyller 150 år i 2018. Det betyr at Sund er landets eldste folkehøgskole i drift. Dette feires stort. Gjennom hele året er det forskjellige arrangementer, og Sundfestivalen det største arrangementet i feringen. Du kan kjøpe billetter til festivalen hos Hoopla. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *