Nesten oppe ved Passo Pordoi (2239 moh)

Similar Posts

2 Comments

  1. Hei.
    Artig lesing. Men for en turplanlegger er sykkeldetaljer og pakkliste gull å få innsyn i. Kan du dele det med meg?
    Mvh
    Øjvind Madsen

    1. Hei,
      Beklager sent svar men, skal prøve å svare så godt jeg kan.
      Sykkelen jeg bruker er en Kona Sutra 2016-modell. Det er en dedikert tursykkel, og svært behagelig å sykle med. Når det gjelder utstyr prøver jeg å begrense meg en del. Det er mulig å begrense seg enda mer, men noe komfort er kjekt å ha.
      – Helsport reinsfjell superlight (2-pers telt)
      – Eldre Norheim sovepose (ikke spesielt bra, men duger på sommeren)
      – Exped hyperlite liggeunderlag
      – 2 stk sykkelbukser m/seler. En bukse går til nedenfor kneet og er en del varmere
      – 3 stk kortermet ulltrøye. Lukter vesentlig mindre enn syntetiske plagg, mer behagelig, mer luftig og varmere.
      – 2 stk langermet ulltrøye
      – 1 stk stillongs i ull
      – Regnsett, bukse og jakke
      – Vindtett jakke
      – Vindtett bukse
      – Lett skjorte til bruk hvis man skal besøke folk, dra på restaurant osv.
      – Lett bukse, samme bruk som skjorten.
      – Undertøy
      – Lite håndkle
      – Tannbørste
      – Tannkrem
      – Turkniv
      – Kopp
      – Verktøy til å fikse det mest nødvendige. kjedekutter, dekkspaker, olje, umbrakonøkkel, ekstra slanger og pumpe.
      – Hodelykt
      – Telefon og lader
      – Speilreflekskamera
      – 2 vannflasker

      Utover dette har jeg ikke med stort. I Norge og Europa forøvrig er det kort vei mellom matbutikkene, og jeg baserer meg i stor grad på dette. Det tar mye tid og plass å skulle ha med kokeutstyr for å lage maten selv. Man lever greit noen dager på brødskiver og peanøtter. Hvis du liker å kombinere sykkelturen med fjellturer eller lignende er det gull å ha med en liten sekk eller camelbak. Nå får du også kjøpt noe som gjør at du kan gjøre om sideveskene (Ortlieb i dette tilfellet) til en ryggsekk. Hvis det skulle være noe mer du lurer på er det bare å spørre 🙂

      Mvh
      Vegard Haugseggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.