Torfinns liv som sportsfiskeelev på Sund

Hei! Jeg heter Torfinn Lie er 19 år gammel og er elev på Sund folkehøgskole. Jeg kommer fra Oppland, nærmere sagt Aurdal. I 2019 gikk jeg mitt siste halvår på Grong videregående skole, her gikk jeg på sportsfiskelandslinja. Jeg har fått mange fine fiskeopplevelser fra denne linja, men jeg vart veldig lei av fag, alle prøvene, innleveringene og alt det teoretiske som man må igjennom på videregående. På grunn av dette syntes jeg det ble mindre fiske ute i felten og fysisk enn det jeg virkelig ville. For å få en løsning på dette problemet tenkte jeg med at jeg burde starte på en folkehøgskole. Jeg spurte derfor skolen i Grong om de visste om noen gode folkehøgskoler med sportsfiskelinje. De tipset meg om sportsfiskelinja på Sund fhs. Så jeg sjekket ut linja på nettet og nølte ikke et sekund med å søke.

Torfinn med en fin sjøørett.

Høsten 2019 startet jeg på Sund folkehøgskole. Og etter nå å ha gått her i et halvt år, må jeg virkelig si at dette er den beste skola jeg har gått på i hele mitt liv. Jeg har opplevd masse, fått drømmer oppfylt og venner for livet. På sportsfiskelinja driver vi mest med sjøfiske, men når det er sesong for laks, brunørret og andre ferskvannsarter holder vi sterkt fokus på det for å kunne utnytte de forskjellige fiskesesongene og det brede spekteret av sportsfiske Norge har å by på.

Det er kjempegode fiskemuligheter i nærheten av skolen.

Vi har vært på to store fisketurer og utallige fisketurer i nærområdene til skola. I september dro vi til Lofoten for å fiske kveite. Dessverre hadde vi skikkelig uflaks med fiske og det ble ikke mange kveiter ved båten. Men heldigvis hadde vi drømmevær og mange fine stunder på kveldene, så turen var absolutt verdt det. I november fikk vi lov til å låne den fine hytta til rektoren på skola. På denne hytta hadde vi det veldig hyggelig og vi drev med et variert sjøfiske, alt fra å fiske skate med makrell som agn til sjøørret med fluestang. Denne turen var skikkelig vellykket der både sjøørretfiske og skatefiske eksploderte. Det endte med rundt 30 sjøørret på tre dager fordelt på tre mann og 13 skater på to kvelder. Helt ellevilt fiske! Vi fikk også masse sei opp til 10kg og mange andre fiskearter.

Torfinn og Håkon på kveitefiske i Lofoten.
Med klassen på havfiske i Lofoten.

Vi har hatt mange kjente sportsfiskere som har holdt foredrag for oss. Så langt har vi hatt besøk av Cato Bekkevold med tropisk fiske, Andre Hesselroth med fiske i New Zealand, Tommy Egra som delte av sin erfaring om hva man kan jobbe med innenfor sportsfiske og snart skal vi ha et kurs om makrellstørjefiske.

På Sund fhs har alle linjene en studietur i løpet av året. På denne linja drar vi til Belize. Her skal vi leve i et fiskeparadis i 4 uker. I Belize skal vi fiske tropiske arter som bonefish, tarpon, barracuda, permit, tunfisk og en hel masse andre spreke fisker. Vi har forberedt oss masse til denne turen og jeg klarer snart ikke å vente lenger, det begynner å krible bare med tanken på det.

Til slutt vill jeg bare takke alle ansatte på Sund fhs, for at dere står på og jobber hardt for at dette skal bli et år alle vi på denne skola ikke kommer til å glemme. Denne skola anbefaler jeg på sterkeste!

Sund ligger kjempeflott til ved Trondheimsfjorden!

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *