Siste nytt fra Guatemala!

Lærer Vidar skriver fra Guatemala:
Ja, nå har vi vært over ei uke i Guatemala og ting begynner å gå seg til. Amøber og andre mikroorganismer blomstrer i magene og mygg og lopper boltrer seg i blek nordisk hud.
Alle er på språkskole. 6 er i Todos Santos og bor i familier og 6 er på La Escuela de la Montaña ved Colomba. Etter ei overnatting i Houston som ikke var planlagt var vi først en dag i Antigua før vi dro til Lago Atitlan (Santiago) der vi fikk begynt å kjenne på det egentlige Guatemala selv om turismen også har gjort sitt inntog der. Etter å ha snust litt rundt i byen og sett byen våkne fikk vi et lite innblikk i maya-tradisjoner og besøkte den berømte Maximon. En gudefigur som symboliserer kreftene som eksisterer i området.

Så dro vi med «chickenbuss» i 3-tida på natta via Xela til Huehuetenango der vi hadde oppsummering av inntrykkene så langt og tok en tur til mayaruinene Zaculeo. Ikke så imponerende som Tikal selvfølgelig, men som vitner om et samfunn som eksisterte da spanjolene kom og erobret på 1500-tallet. Paa soendag dro halve gruppa til Todos Santos mens jeg tok med resten til den andre skolen en time fra Xela.
På tirsdag var det allhelgensdag og feiring av de døde. Da drar alle til kirkegården og minnes sine kjære. I Todos Santos er det full fest med hesteløp og tivoli.

Ellers er det selvfølgelig masse nye inntrykk som ikke rekker å bli bearbeidet før neste kommer. Men alle ser ut til å være ved godt mot og det er en fin og sammensveiset gjeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *