Landsbyrefleksjoner

I enkelte katolske kirker i verden gjør de astronomiske observasjoner. Og enkelte personer har interessante refleksjoner rundt verden og verdensrommet.

Mot slutten av oppholdet vårt i India, dro vi nordover, til et ruralt område nord i Andhra Pradesh. Natt-toget suste i ekstrem hastighet, og vi våknet opp til lukten av chai og høye samtaler. Bilturen fra Hyderabad til Nirmal gikk igjennom et både frodig og tørt landskap, lange sletter og åkrer med bomull, ris og sukkerrør. Vi skulle være der i fire dager og besøke rurale prosjekter som CSA var på vei til å trekke seg ut av. To katolske Fathers møtte oss da vi ankom Colleget hvor CSA har lokaler og som de samarbeider med. Rektoren, Father Roy, kom senere. Ute på plassen sto vi spente og lurte på hva oppholdet ville bringe.

Det viste seg at Father Roy hadde et stort hjerte for barna i det rurale området. Colleget hadde 2000 unge elever. Rektoren sa han kjente og var glad i hvert eneste barn, barn var et underverk. En av morgenene startet annerledes enn planen, ved at Father Thomas spontant dyttet oss inn i hvert vårt klasserom med ivrige barn. “Snakk litt om deg og din kultur!”

Father Roy var også ansvarlig i å følge opp noen av de rurale prosjektene. Rektoren hadde bakgrunn fra naturvitenskapen, og under middagen en av kveldene fulgte vi med på rektorens refleksjoner og sammenblandinger av religion og naturvitenskap.

Etter mange spesielle møter og opplevelser satt vi noen dager etter glade og fornøyde i bilen på vei ned til Hyderabad. Gode opplevelser av gjestfrihet, vennlighet, prosjektene og engasjementet, gjorde sterke inntrykk. I India bor 70 % på landsbygda. Vi fikk et innblikk i hvilken betydning samarbeid om samfunnsprosjektene hadde for landsbyene.

Tekst: Helene Skaatan
Foto: Vera Vik Bjarkø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *