Den første «vanlige uka» på Sund

Mandagen denne uka møtte vi alle til morgensamling med litt ekstra alvor: nå starter skoleåret på ordentlig. Oppstartsuka og bli-kjent-uka ligger bak oss. Foran oss ligger skoleåret; ukjent, spennende, fyllt av muligheter, men rammet inn av timeplaner, romsjekk, onsdagsforum og ikke minst: linjeundervisning!


På fotolinja har vi hatt som oppgave å se oss rundt denne uka. Målet var å ikke bare se det innlysende, som alle som kommer til Inderøya ser: de nydelige kornåkrene som svaier utenfor vinduene, de bølgende bakkene, de spektakulære solnedgangene. Nei, vi ville se hver eneste lille ting i den nye hverdagen vår, og aller helst de tingene som vi normalt går forbi uten å vie oppmerksomhet fordi de hverken er spesielt vakre eller interessante: håndklærne som ikke blir henta etter vask, kaffesølet på gulvet, potteplantene på stram linje i vinduskarmen. Det å se -og verdsette- små hverdagsligheter er en kunst man får mye igjen for å øve på, både i livet og i fotografiet.

Det er nå hverdagen her på Sund begynner. Hver dag med alle sine små og store uttrykk og inntrykk. Her er noen få eksempler på hva fotoelevene har sett fra den første «vanlige uka» på Sund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *