Dreambird er ute!

Lørdag 10. november kom plata «Dreambird» ut! Fantastisk musikk av Stina Stjern som jazzlinja på Sund folkehøgskole  og elever ved Peder Morset folkehøgskole skoleåret 2017/18 fikk mulighet til være med å gjøre til sin egen. Her er det elev Sverre Sæbø skriver om plateutgivelsen og arbeidet med den:

Abilities heller enn disabilities

For fire år siden skrev Stina Stjern verket Dreambird. Verket tar utgangspunkt i et sitat av Walter Benjamin: «Bordeom is the dream bird that hatches the egg of experience. A rustling in the leaves drives him away”. Stina tar også utgangspunkt i egne erfaringer fra arbeid med personer med fysisk og psykisk utviklinghemming, og hvorfor det er så utrolig viktig å legge vekt på abilities heller enn disabilities.
Verket er skrevet for et band hvor den ene delen av bandet er funksjonsfriske musikere og den andre delen kan ha ulike utviklingshemminger. Da vi fremførte og spilte inn musikken i april i år så var vi et megaband bestående av 14 musikere fra jazzlinja på Sund folkehøgskole og 14 elever fra Peder Morset folkehøgskole, hvorav en del av de hadde forskjellige utviklingshemminger.

Stina Stjern, alias Stina Moltu, er lærer på jazzlinja på Sund folkehøgskole

Givende prosjekt

Jeg er utrolig glad for at jeg har fått lov til å ta del i et så utrolig artig og givende prosjekt som virkelig viser hva som er mulig å få til hvis man går inn for det og at det å ha en utviklingshemming ikke setter en stopper for å ha glede av eller for å være med å lage utrolig fin musikk.
Tusen takk for at jeg fikk være med å spille og sette mitt lille personlige preg på den helt utrolig fine musikken din Stina! Takk til alle gode venner som var med og spilte på plata og takk til alle andre som gjorde at vi i det hele tatt hadde mulighet til det!

Hilsen Sverre Sæbø

Her finner du Dreambird:

Apple: https://apple.co/2zJjGAa

Spotify: https://spoti.fi/2AYgaUa
Tidal: https://bit.ly/2Fe2UPD

Fra Dreambird-konserten med The New Nicki orchestra i Inderøy kulturhus 8. april 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *