Nervøs start – fantastisk avslutning

Asbjørn Astad gikk på Street Food-linja ved Sund folkehøgskole skoleåret 2020-21. Her er hans historie: 
Jeg startet på Sund, fordi jeg ikke kom inn på den studieplassen jeg ønsket. Har tre kompiser som også har gått folkehøgskole, og de trivdes veldig godt. Jeg hadde akkurat begynt å få interessert for matlaging og etter å ha jobbet et år og hadde nok penger til det, så følte jeg at folkehøgskole passet godt. Street food var den første som kom opp da jeg søkte på mat på folkehøgskole nettsiden, og det var også den eneste med ledig plass.
Asbjørn sammen med lærer Lars Knutsen på Street Food-linja

Fantastisk år

Året mitt på Sund var helt fantastisk. Var ekstremt nervøs før jeg begynte, fordi jeg ikke er veldig sosial. Et år der du er tett på folk hele tiden gjorde meg helt utmattet på starten, men over tid så ble jeg vant til det. Da prøvde jeg å være med på så mye sosialt som mulig. Møtte mange unike og interessante personer som jeg ønsker å holde kontakten med fortsatt.

Hva vi lærte!

På street food har vi så klart lært om street food, men også mye mer. Vi har lært om mat fra alle verdensdeler. Vi har lært om matkultur og historier bak opprinnelsen til matrettene vi lagde. Lars har lært oss masse om kuttetekniker, smak, filitering, sauser, og hvordan det er å jobbe i et kjøkken. Jeg kommer til å bruke det jeg har lært for resten av livet.

Det blir fantastisk!

Til de som lurer på om de burde begynne på Sund eller folkehøgskole generelt: Det er et fantastisk år. Du vill møte mange unike og trivelige folk som du vill huske for livet. Å starte på folkehøgskole er skummelt, men jeg tror alle er like nervøse på starten. Man må bare senke skuldrene litt, bli komfortabel og kaste seg ut i det. Jeg lover at du får et fantastisk år.

Felleskap er viktig på folkehøgskolen!
Street Food-linja arrangerte matfestival. Stor suksess!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *