Landran: Først tok de Malaysia. Nå tar de Amazonas (del 2)

Portrett-bilde Ruperto
Ruperto Vásquez, småbonden som ikke vil selge jorda si for 20 øre/m2. Tillatelse fra: Kené Instituto de Estudios Forestales y Ambientales

Et gigantisk multinasjonalt palmeoljeselskap går nå løs på peruansk Amazonas etter å ha herjet Malaysias fastland og Sarawak.

Slik begynte første del av denne artikkelserien fra april 2019. Dette er aller siste knep fra det multinasjonale selskapet Tamshi SAC:

Angrep på miljø- og menneskerettsorganisasjoner.

Organisasjonen Kené Amazon* har støttet Ruperto Vásquez´ kamp i lang tid. Vásquez ville ikke selge jorda si til selskapet, som vi leser i lenken øverst i dette innlegget. Lucila Pautrat er leder for organisasjonen, og sommeren 2021 fikk hun sjokkerende nok en dom for ærekrenkelse, etter at Tamshi SACs advokater anmeldte henne for det samme. Saken skal ankes til en høyere rettsinstans. I påvente av utfallet herfra var det en pressekonferanse der Pautrats advokat og to andre jurister uttaler seg om saken:


direktelenke YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=qbSO7Jj4tjo

* (Instituto de Estudios Forestales y Ambientales; norsk: Institutt for Skog- og Miljøstudier https://keneamazon.net/publications/)

Vil du lese hele krimhistorien som regnskoglinja har fulgt (Landran del 1) kan du se her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *