På foredrag med Joyce Tenneson

Når man møter personer som har inspirert deg til å gå i en retning, dunker hjertet ekstra hardt. Sånn var det for meg da vi møtte Joyce Tenneson på Saga Fotosenter forrige uke.

En av verdens mest annerkjente fotografer har nettopp besøkt Inderøy. Joyce Tenneson har hatt en workshop på Inderøy! En gigant innen fotografiet, på lille Inderøy. Saga fotosenter inviterte på foredrag og fotoklassen tok entusiastisk turen nedover for å se og høre hva Joyce hadde å fortelle og vise.

Tenneson regnes som en av de mest interesante fotografene av den menneskelige sjel. Intet mindre. Med 150 utstillinger, 15 bøker og coverfoto på for eksempel Times magazine er hun å regne for en av vår tids største fotografer.

Om sine bilder sier hun selv følgende:

«I want to allow others to reveal and celebrate aspects of themselves that are usually hidden. My camera is a witness. It holds a light up for my subjects to help them feel their own essence, and gives them the courage to collaborate in the recording of these revelations.»

Foredrag og oppmerksomhet

Foredraget var en fin opplevelse og den oppmerksomheten hun viste våre fotoelever var fantastisk. De ble hovedpersonene i publikum og fikk blomster av Joyce og ikke minst mye tid sammen med henne etter foredraget. Vi fikk møte en genuin dame som rørte oss med sitt engasjement og nærvær. Jeg, altså fotolæreren, fikk en klem og lykken var komplett.

Jeg vil takke Saga fotosenter for et fantastisk opplegg og ikke minst anbefaler jeg alle å ta en nærmere titt på arbeidet til Joyce: Besøk nettstedet til Joyce Tenneson

Video fra workshopen med Joyce Tenneson

BEST IN SHOW – workshop with Joyce Tenneson – SAGA – Norway – 2014 from NORDphotography on Vimeo.


 

Hvis du vurderer å ta et år på folkehøgskole, så kan du sjekke ut fotolinja på Sund folkehøgskole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *