Vest-Sahara må få sin uavhengighet

Vi gratulerer Arbeiderpartiet med at de nå går inn for at Vest-Sahara må få sin uavhengighet – det var sannelig på tide!

Arbeiderpartiets landsmøte vedtok de en uttalelse hvor de blant annet skriver: «Arbeiderpartiet vil arbeide for at Norge, etter etableringen av et folkerettslig grunnlag, skal anerkjenne et selvstyrt Vest-Sahara som uavhengig stat.» Det er sannelig på tide. Hva om de hadde gjort mens de satt i regjering?

Overgrepene mot saharawiene har pågått i lang tid, og det er på tide at Norge anerkjenner deres legitime rett til nasjonal suverenitet. 40 års okkupasjon må få en slutt.

 

Støttekomiteen for Vest-Sahara, SAIH og flere andre organisasjoner har jobbet med denne saken i flere år og SAIH publiserte for noen uker siden en rapport som dokumenterer menneskerettighetsbruddene som har skjedd i Vest-Sahara det siste året. I rapporten Acting with impunity dokumenterer de intet mindre enn 256 menneskerettighetsbrudd i det okkuperte Vest-Sahara det siste året. Dette handler blant annet om drap, tortur og vilkårlige fengslinger.

Vi oppfordrer alle som er engasjert i denne saken til å bli med SAIHs kampanje The Last Colony.


Hvis du vurderer et år på folkehøgskole og er opptatt internasjonal politikk og solidaritet, så kan du ta en kikk på U-landslinja og FN-linja på Sund folkehøgskole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *