Det beste folkehøgskolekjøkkenet?
Elevene på Sund folkehøgskole skryter av maten på skolen!
En ny undersøkelse viser at elever på Sund er langt mer fornøyde med maten enn elever ved andre folkehøgskoler.
Undersøkelsen er foretatt av EPSI, og baserer seg på telefonintervjuer med elever fra fjorårets kull. På spørsmålet om hvilken verdi de får for pengene når deg gjelder mat og kosthold på Sund, er svarindeksen på omlag 90 av totalt 100. Det er 24 poeng høyere enn gjennomsnittet ved andre folkehøgskoler.
I undersøkelsen blir elever fra elevkullet 2014-15 bedt om å si hva de var spesielt fornøyde med i løpet av skoleåret.
Vi får blant annet følgende svar:
- Maten. Den er helt fantastisk.
- Økologisk mat av topp kvalitet!
- Undervisningen og det sosiale samholdet. Og maten såklart.
- Nydelig mat, snille kokker og renholdere.
- Maten var utrolig bra. De ansatte er kompetente, inspirerende og vennlige. De andre elevene var supre.
- Læreren min, maten og menneskene jeg ble kjent med.
- Ideologisk og faglig utbytte. Fokus på økologisk, samt kortreist mat.
Økologisk, hjemmelaget og kortreist
Sund folkehøgskole har flere år arbeidet for å få et mest mulig økologisk kjøkken. I 2015 fikk vi serveringsmerket i sølv fra Debio, som betyr at minst 50% av maten på skolen er økologisk. I 2016 er målet å få gullmerket til Debio, og det betyr at 90% av all mat som serveres skal være økologisk.
På Sund lager vi maten selv. Det gjelder blant annet:
- brød
- majones
- torsk i tomat
- knekkebrød
- kjøttpålegg
- müsli
- sjokoladepålegg
- sushi
- eplemost
- pizza
..og masse annen deilig mat!
I tillegg setter kokkene sin ære i å servere god og næringsrik mat uansett om elevene spiser kjøtt, er vegetarianere eller veganere.