Inspirasjonskjøkken for økologisk mat

Sund folkehøgskole har inngått en intensjonsavtale med DebioInfo om å være inspirasjonskjøkken for andre storhusholdninger som ønsker å satse på økologisk mat.

Økologisk mat handler selvsagt mest om mat, men det er også et verdivalg. I en økologisk tankegang ser vi på maten som en del av et større kretsløp, og hele kretsløpet må fungere for at vi skal ha det godt. Maten må dyrkes og produseres på en god måte, akkurat som den må tilberedes på en god måte. Derfor har vi satset på økologisk mat hos oss. Mat er viktig for oss, og det som er viktig for oss skal vi ta på alvor.

Inspirere andre storkjøkken

Sund folkehøgskole har satset stort på økologisk mat de siste årene. Nå skal vi dele kunnskapen med andre storkjøkken som ønsker å satse økologisk. Gjennom et samarbeid med DebioInfo skal kjøkkenet på Sund folkehøgskole være et inspirasjonskjøkken som tilbyr veiledning i bærekraftige menyer og økologisk mat.

Det er internatleder Svein Arne Sundfær som er kontaktperson på Sund folkehøgskole for prosjektet. I tiden som kommer kan bedrifter som er interessert komme til folkehøgskolen og få veiledning. Vi kan blant annet gi råd om hvordan man lager handlingsplaner og fele tips og råd for å nå Debios mål for sertifisering av serveringssteder.

– Vi ser fram til å kunne tilby både kurs og individuell veiledning av bedrifter, sier internatleder Svein Arne Sundfær. Skolen har allerede stor pågang fra storkjøkken som ønsker å lære mer om temaet, og nå får vi anledning til å gi disse enda bedre veiledning enn tidligere.

Opplegget tilbys og koordineres av Matvalget, som er et av Debios virksomhetsområder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *