Idrettsglede på Aktiv Afrika

Søk Folkehøgskole!

Har du vurdert å søke en idrettslinje på en folkehøgskole? Da misunner jeg deg, for valgmulighetene er mange og tilbudene gode! Under kategorien «Friluftsliv, idrett og sport» på folkehogskole.no finner man ikke mindre enn 240 linjer å velge mellom.
Her på Sund Folkehøgskole har vi idrettslinjen Aktiv Afrika. Idrettslinje har det vært på Sund i mange år, men Aktiv Afrika er en ny linje med endret innhold og ny profil.

Hvorfor velge Aktiv Afrika?

Er du en av dem som liker å drive styrke-, utholdenhet og bevegelighetstrening? Drive med kjente og mindre kjente idretter som volleyball, fotball, innebandy, rugby og langrenn? Være med som arrangør lokalt og regionalt og gruble over livet mens kajakken du sitter i flyter stille nedover en tømmer-renne i Femundsmarka? Har du i tillegg interesse for idrettens rolle i samfunnet og verden vi lever i? Da bør du søke Aktiv Afrika!

Padling i Femundstraktene
Det er lett å drømme seg bort når man padler i områdene rundt Femunden.

 

Hvorfor velge Sund?

  • Stemningen; følelsen av å sitte i peisestuen med en kopp te og se solnedgangen gjennom gamle vinduer med sprosser og høre summingen fra andre elever i bakgrunnen. De gode samtalene rundt matbordet, hvor både maten og samtalene holder høyeste kvalitet.
  • Tradisjoner; Sund er Norges eldste folkehøgskole som fortsatt er i drift og i 2018 fyller vi 150 år!
  • Mangfold; Idrett, Jazz, Regnskog, FN, Solidaritet, Sportsfiske, Foto og Fredskorpset er linjene på Sund. Det skaper et helt unikt miljø med stort engasjement og sosial tilhørighet.

Tre gode grunner til å søke Aktiv Afrika

  1. Idrettsglede. Hva skal til for at du kjenner på idrettsgleden? Er det et perfekt opplegg i volleyball, følelsen av å fly mens du løper langs fjorden eller når du planter en baklengs salto på femte forsøk? Vi skal sørge for at alle opplever idrettsglede ofte, og at du får oppdage nye aktiviteter som (garantert) får deg hekta. Idrettsglede er også noe vi jobber for at andre skal få oppleve. Aktiv Afrika arrangerer ulike idrettsarrangementer både for elever på skolen og i lokalmiljøet.
  2. Frivillighet. Har du noen gang vært frivillig for et idrettslag eller et arrangement? Den norske idrettsbevegelsen er tuftet på frivillighet, og her på Aktiv Afrika skal vi lære mer om den norske idretten og frivilligheten. Vi skal bidra som frivillige i alt fra lokal allidrett her på Straumen til å være frivillig under Femundløpet eller andre større arrangementer i Midt-Norge. Vi ønsker at flere skal få kjenne på gleden ved å bidra til andres mestring.
  3. Allsidighet. En allsidig idrettsutøver er gjerne god i flere idretter, og mestrer mange av de fysiske utfordringene man møter i ulike idretter. Her på Sund tar vi det hele et skritt lenger. Vi ønsker at elevene ikke bare skal være allsidige på idrettsbanen, men også utenfor. Klarer vi å se idrettens rolle i ulike kulturer? Hva med klimaspørsmålet? Verden rundt oss er noe som er sentralt i flere av fellesfagene på skolen, og en viktig del av helheten også på Aktiv Afrika.
Idrettsglede på Sund folkehøgskole
Det er mye lek og moro i hverdagen på Aktiv Afrika.

Studietur og samarbeid

Vi reiser en måned til Zimbabwe og Sør-Afrika i oktober/november for å delta, oppleve og arbeide med idrett. Være med som trener for et lokalt fotball-lag, og se treningen ebbe ut i solnedgangen før man hopper på lasteplanet på en pick-up som kjører deg hjem med et smil om munnen og vind i håret.

Solnedgang i Zimbabwe
Det er enkle forhold på fotballtrening i Zimbabwe, men solnedgangen er uendelig vakker.

Hvorfor dra til Zimbabwe og Sør Afrika? Helt siden 80-tallet har norsk idrett jobbet med ulike prosjekter i Afrika. Her på Sund har vi en klasse (Fredskorpslinja) med idrettsfrivillige fra sørlige Afrika. De er en del av utvekslingen «Idrettens Fredskorps» og i år har vi frivillige fra Zambia og Zimbabwe. Linjelærer er tidligere idrettsfredskorpser og har bodd 10 mnd i Zimbabwe, kjenner landet godt og har mange gode kontakter som er viktig for en innholdsrik og trygg studietur.

Vertsfamilie i Zimbabwe
På studieturen får du muligheten til å bo hos en vertsfamilie.

Idrettslinjen på Sund arbeider tett med Fredskorpslinjen, og bidrar til økt forståelse for kultur, idrett og samfunn i hverandres land. Vi kan dele erfaringer og opplevelser som skaper sterkere samhold og gode vennskap.

Både Zimbabwe og Sør-Afrika er land med mye historie, kultur og natur. Vi hører lite om Zimbabwe i norske medier, og det er en av grunnene til at vi reiser dit. Befolkningen er utrolig vennlig, kulturlivet er rikt og du kan få gleden av å se et av verdens sju naturlige underverker (Mosi-oa-Tunya/Victoria Falls). Sør-Afrika har en utrolig interessant historie som har satt sitt preg på landet. Med natur og dyreliv av beste kaliber er dette et yndet reisemål for mange.

Idrettsglede i Zimbabwe
Dele opplevelser med nye venner.

Klikk her for å finne ut mer om Aktiv Afrika på Sund folkehøgskole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *