Musikken på Sund

Hvis du hører en dyktig jazzmusiker, så er sjansen stor for at han eller hun har gått på Sund.  Sund folkehøgskole har alltid hatt musikklinje, og i 27 år har vi hatt jazzlinje. Jazzlinja er berømt i hele landet som en av de aller beste jazzlinjene i norske folkehøgskoler.

Nederst i artikkelen har vi listet opp noen av de godt over 400 elevene som har studert jazz på Sund gjennom alle disse årene.

Sigrid, Highasakite og Pom Poko

Mange av de som har gått på jazzlinja har blitt musikere på heltid, men ikke nødvendigvis jazzmusikere. Visste du for eksempel at Highasakite, Sigrid og Pom Poko alle har musikere som har gått på Sund? I gruppa om Pom Poko har alle sammen gått på Sund, og tre av musikerne har gått på Sund i 2 år. Sammen med Sigrid spiller Sondre Berg Abrahamsen og Martin Vinje, begge to er tidligere Sund-elever.

Pom Poko: Ola Djupvik, Martin Miguel Tonne, Ragnhild Jamtveit og Jonas Krøvel har gått på Sund alle sammen.

Masse konserter!

Det å ha en jazzlinje med superdyktige elever og lærer betyr mye for Sund på mange vis. En følge av dette er at det kommer andre musikere til Sund og spiller konsert. Dette skjer svært ofte, og alle konsertene er gratis for elever på Sund. Det kan være studenter som har band, både fra universitetsstudier og andre folkehøgskoler, men ofte er det tidligere elever som har bandprosjekt som de ønsker å vise fram på Sund. Det synes vi er kjempestas!

Jazzklubb og jazzfestival

Fordi Sund folkehøgskole har så god jazzlinje, er det også en aktiv og god jazzklubb i Inderøy kommune der Sund ligger. Her kan du høre de beste jazzmusikerne i landet, og de trives godt i jazzklubb på Inderøy, ettersom publikum er stabilt, lyttende og interessert i det som skjer på scenen. På Inderøy er det også en fin jazzfestival som heter Soddjazz – her jobber elevene som frivillig og koser seg med april-sol og god musikk.

Boblende kreativitet

Sist med likevel veldig viktig – det å ha dyktige musikere på en folkehøgskole gir skolen en ekstra dimensjon. Det er alltid noen som spiller eller synger, det er alltid konserter, skolekoret får superbra band-akkompagnement. Det smitter over på valgfag, fellesfag, og ikke minst i fritiden. Det spilles, synges, tralles, klappes og trommes døgnet rundt. Og jazzmusikere er i tillegg veldig hyggelige folk – men det visste du kanskje allerede 🙂

 

Her er navnene på noen av de over 400 elevene som har gått på jazzlinja på Sund folkehøgskole:

Eirik Hegdal
Michal Francis Duch
Anita Kaasbøll
Kjetil Jerve
Lena Nymark
Pål Nilssen Love
Steinar Raknes
Kjetil Møster
Kenneth Kapstad
Stina Moltu
Håvard Reite Volden
Erlend Slettevold
Ola Kvernberg
Ola Høyer
Adrian Myhr
Anja Skybakmo
Ine Kristine Hoem
Kristoffer Lo
André Roligheten
Lars Ove Stene Fossheim
Heida Mobeck
Anja Lauvdal
Ingrid Helene Håvik
Marte Eberson
Hans Hulbækmo
Bjørn Marius Hegge
Siv Øyunn Kjenstad
Sondre Berg Abrahamsen
Mette Henriette Rølvåg
Synne Sanden
Bendik Baksaas
Emilie Storaas
Siril Malmedal Hauge
Martin Vinje
Alf Hulbækmo
Axel Skalstad
Martin Miguel Almagro Tonne
Ola Djupvik
Ragnhild Jamtveit
Jonas Krøvel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *