Fakta om å søke skoleplass på Sund

Skal du søke om plass på Sund? Her er svaret på (nesten) alt du lurer på!

Folkehøgskolene får mange spørsmål fra søkere rett før 1. februar. Her er svaret på 8 FAQ om Sund folkehøgskole som du kanskje lurer på under søknadsprosessen. 

Denne gjengen koser seg på tur med Sund folkehøgskole

1. Har folkehøgskolene samordna opptak?

Nei, folkehøgskolene har ikke samordna opptak. Alle folkehøgskolene tar opp søkere hver for seg. Du kan derfor oppleve at du får tilbud om plass på flere folkehøgskoler dersom du velger å søke på mer enn en skole.

2. Har alle folkehøgskolene like krav til opptak?

Nei, alle folkehøgskoler har sine egne krav.

Det folkehøgskolene har til felles er at de starter opptaket 1. februar og at de tar opp elever fram til skolestart, eller til linjen ikke har flere ledige plasser. De fleste skoler tar også opp elever i den rekkefølgen de har søkt om plass. Det vil si at du har større sjanse til å få plass på folkehøgskole om du søker i januar enn om du søker i juli.

På Sund folkehøgskole stiller vi ikke mange krav til deg før du søker. Men noen opptakskrav har vi:

  • Sund har 18-årsgrense, men vi kan vurdere søknaden din dersom du fyller 18 år før studieturen til linja du ønsker å gå.
  • Vi ser på motivasjonen din og ber derfor om at du forteller litt om seg selv og hvorfor du har søkt på akkurat den linjen.
  • Det er ikke noe problem å få plass på Sund folkehøgskole selv om man ikke har fullført videregående skole.
  • Hvis du søker på jazzlinja, må du sende inn en demo slik at vi kan lytte til deg spille/synge før vi vurderer om du får skoleplass.
  • Dersom du har noen helseutfordringer så er det fint hvis du nevner det i søknaden din.

3. Er det søknadsfrist til folkehøgskolene 1. februar?

Nei, det er ikke søknadsfrist 1. februar. 1. februar starter opptaket til folkehøgskolene, men alle folkehøgskoler tar opp elever helt fram til skolestart eller til det ikke er flere plasser igjen.

Folkehøgskolene har blitt svært populære de siste årene – med ny rekord i år – og en god del linjer blir fulle, eller nesten fulle, allerede i forbindelse med det første opptaket 1. februar. Det kan derfor være lurt å søke før 1. februar om du vil ha plass på en bestemt linje på en bestemt skole.

Mange linjer blir fulle allerede ved det første opptaket 1. februar.

4. Hvor mange skoler kan jeg søke på?

Du kan søke på akkurat så mange skoler og linjer du vil. Du må skrive en egen søknad til hver enkelt skole.

Vi anbefaler generelt at man sender mer enn en søknad for å være sikker på å få et tilbud om plass på en folkehøgskole.

Se oversikt over alle folkehøgskoler og linjer her

5. Må jeg si ja dersom jeg får tilbud om plass på Sund?

Nei, du kan takke nei dersom vi tilbyr deg plass.

Det er helt vanlig å søke om plass på mer enn en folkehøgskole før 1. februar. Etter 1. februar kan du se hvilke skoler som tilbyr plass og velge mellom dem. Du takker da ja til den skolen du helst vil gå på og nei til de andre som har gitt deg tilbud om plass.

Når du takker ja til en plass på Sund folkehøgskole, betaler du etter hvert et gebyr på 2600 kroner.

6. Jeg har en matallergi. Kan jeg likevel gå på Sund?

Ja, Sund folkehøgskole tilpasser maten til ulike matallergier. Det er fint om du skriver på søknadsskjemaet dersom du har matpreferanser eller allergier. Da kan kjøkkenet forberede seg, og maten står klar til deg første skoledag. Sund er vant med å få elever med ulike dietter og allergier. Du kan likevel ta kontakt med oss for å være på den sikre siden.

7. Når får jeg svar fra Sund folkehøgskole etter at jeg har søkt?

Du får svar etter 1. februar. Vi sender deg både en e-post og en SMS, og etter noen dager får du også brev i posten. Husk å sjekke om svaret kan ha havnet i spamfilteret hos din e-post.

Husk å sjekke e-posten din etter 1. februar!

8. Hvor fort må jeg svare Sund dersom dere tilbyr meg plass?

Etter opptaket 1. februar får du en frist på rundt 10 dager til å svare om du vil ha plassen eller ikke. Dersom du vet at du ikke vil ha plassen så anbefaler vi at du sier fra så fort som mulig slik at vi kan tilby plassen til en annen. Hvis du trenger lenger svarfrist, så kan du få det hvis ikke linja allerede er full. Ta kontakt med oss!

Når du har takket ja til plassen så må du betale et gebyr på 2600 kroner – og etter det er det bare å glede seg til august og et fantastisk år på Sund folkehøgskole!

Når du har takket ja til plassen på folkehøgskole, så kan du lene deg tilbake og glede deg til august!  Foto fra FN og internasjonal politikk sin studiereise til Etiopia høsten 2017.

9. Lurer du på noe mer? Eller ønsker du å søke nå?

       Her kan du søke
       Her finner du nettsiden vår

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *