Sund fra A til Å

A for avskjed.

B for bakken ned til fjæra. B for bamsene jeg hadde med meg for at det ikke skulle bli så skummelt. B for bli-kjentturen som var så fin. B for bading. B for bålkos. B for bisse. C for capture the flag, leken man tar på blodig alvor. D for dagene som går inn i hverandre. D for alle doene på Sund. E for energien i matsalen før det ringes i bjella og e for epletrærne i hagen. F for flaks når bordet jeg satt på fikk forsyne seg først fra buffébordet. F for frokosten på søndager. F for alle de fantastiske folka. F for felleskap. G for gøyale påfunn, gråt og gruppesamarbeid.

H for himmelen på Sund som endrer seg fra kveld til kveld i de fineste blåfarger. H for høstfest. I for inspirerende foredrag og i for innevær for da er det ekstra kos med brettspill. J for julestemninga i adventstida, j for jazzmusikk og j for jus på søndager. K for kaffemaskina. K for kveldsmatkø, kaos og Kjerringa me’ Straumen. L for late søndager, lasagne og for lærerne som endte som mine venner. M for maten på Sund, morgensamling og masing om korridorvask.

N for nyheter kl 19 i foredragssalen. O for onsdagskafé og ost på brødskiva. P for å passe inn. P for prøve nye ting og P for personalet (de er best). P for peis. P for peisestua. Q for Q-tips fordi det er det eneste ordet jeg kan på Q. R for røde kopper og røde sofaer i peisestua. R for de rare bevegelsene jeg gjør når jeg passerer noen på vei fra Veum til Hov. R for rødbrygga. R for romkamerat. R før Røra togstasjon. S for storerunden og s for samtalene man ikke vil skal ta slutt. S for sundåret mitt på solidaritet nord-sør. S for solveggen. S for strikking av lapper til sundteppet. S for sund. T for tida det tar å gå til butikken, tissepauser under foredrag og Trondheimsfjorden.  U for utsikta, u for utekino og u for usikkerheten de første dagene på Sund. V for venner, vannet og Vitoen. V for veum 3.

W for wow. Wow så rart det er å være ferdig på Sund. X for x antall ganger jeg har gått over brua til Straumen. Y for yndlingsdesserten min, sjokoladepuddingen som smaker som sjokolademousse. Y for ytringer du ikke har hørt før og for ytringer som utfordrer. Z for zumba og z for å bli sett. Æ for ærligheten som oppstår. Æ for ære være alt jeg har fått oppleve og alle jeg har fått lære å kjenne. Æ for du og æ. Ø for øyeblikkene som skapes hele tiden. Øyeblikkene som jeg skal gjøre alt jeg kan for å huske. Å for året mitt. Å for årene mine faktisk. Et år som elev på solidaritet og et år som bisse.

Å for ååå som jeg kommer til å savne Sund. Å for ååå som jeg savner Sund allerede.

Inga Myrene Nørstebø gikk på linja Solidaritet Nord-Sør skoleåret 2018-2019 og har vært bisse på Sund folkehøgskole skoleåret 2019-2020.

One comment

 1. Neha S

  Så fantastisk flott skrevet, Inga! 🙂
  Du må ha opplevd mye, og du uttrykker det så fint.
  Jeg husker som som om det var i går, men jeg gikk på u-landslinja i 2008-09 og husker hvor vemodig det var da skoleåret var ferdig.. Det var et fantastisk flott og minnerikt år 🙂
  Takk for at du og din klassekamerat kom på besøk og holdt foredrag for meg og klassen min i fjor! Det var flotte bilder og skildringer fra reisen deres. Det gjorde inntrykk på elevene og de syntes det var kjempespennende.
  Masse lykke til videre til deg og resten av gjengen på Sund fhs!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *