Global Sport

Hverdagen på Global Sport er aktiv og variert. Fysisk aktivitet står alltid i fokus! Vi er en liten klasse som elsker å være i aktivitet, og har en dyktig lærer som oppmuntrer oss til å utfordre oss selv. Det er ingen krav til at man må ha vært aktiv idrettsutøver tidligere, her er det rom for alle som ønsker å komme i bedre form eller å bare drive med idrett for moro skyld.

Skolen er godt tilrettelagt for trening, med eget styrkerom, gymsal, basseng og utendørs fotballbane. Noen minutters gange fra skolen er det dessuten et fantastisk anlegg for å spille sandvolleyball med tre baner og vakker utsikt mot havet. Da vi dro ned til volleyballbanen allerede første skoledag ble nok de fleste lamslåtte over hvor vakkert Inderøy kan være en solskinnsdag. Mens vi spilte sandvolleyball i sola følte vi at vi allerede hadde reist avgårde på en eksotisk studietur.

På Global sport planlegger og bestemmer vi aktiviteter vi ønsker å gjennomføre i fellesskap, slik at alle kan komme med forslag. Så langt i år har vi fått prøve oss i mange ulike typer idrett, blant annet fotball, basketball, sykling, volleyball, badminton, kanonball, svømming, turn og tennis. Til tross for en vinter med lite snø har vi også fått muligheten til å gå på langrenn, slalåm og drive med vinteraktiviteter som snørugby og lignende. I tillegg har vi dratt på tur til både Åre og Stranda for å stå slalåm i flotte skianlegg.

På toppen av Strandafjellet
På toppen av Strandafjellet

 

kajakk

Bildet over er tatt da vi satte av en uke til å padle kajakk i Femundsmarka, en sosial og utfordrende tur som bidro til å skape et tett klassemiljø. Inderøy har også flotte forhold for å padle kajakk nede i fjorden.

I november pakket vi sekken og backpacket gjennom Costa Rica. Formålet med turen var å lære å surfe, og vi reiste rundt i landet for å oppleve ulike deler av den costaricanske kulturen, prøve oss på ulike surfebølger og erfare hvilket fantastisk naturmangfold landet har å by på. Etter litt hjelp fra en erfaren surfeinstruktør forsto vi hvor mye teknikk betyr i surfing, og hvor mye enklere det er å stå på brettet dersom man kan grunnprinsippene. Det er en god erfaring å kjenne på at for å mestre surfing må man tørre å ikke ha full kontroll over alt som skjer rundt deg.

Instruksjon, tørrtrening på land

På vei ut med surfebrett

Selv om surfing var hovedformålet vårt fikk vi oppleve mye annet på den måneden vi tilbrakte i landet. Vi var blant annet med på en guidet tur gjennom regnskogen opp til toppen av vulkanen Cerro Chato, hvor vi fikk bade i innsjøen i vulkankrateret. Selv om vi reiste i regntiden var det sol mange av dagene, og vi tilbrakte mye tid under palmene på de langstrakte sandstrendene landet har å by på. I tillegg hadde vi en friuke i landet hvor vi kunne gjøre det vi ville, og da valgte noen i klassen å bestige Costa Ricas høyeste fjell, Cerro Chirripo. Det var dessuten en lærerik erfaring å kunne se tydelig forskjell på turiststedene i landet kontra stedene det bodde nesten bare lokale.

Hverdagen på Global Sport skiller seg altså litt ut fra de andre linjene på Sund Folkehøgskole, ettersom målet vårt som regel er å være i aktivitet så ofte som mulig. Et år på folkehøgskole er sjelden bortkastet, og i alle fall ikke når det også er en investering i din egen helse. I tillegg er det veldig morsomt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *