Stemningen, maten og rommene på Sund

Stemningen, internatet, felles bad, ny mat – hvordan er det egentlig? Det er mange som lurer på hvordan rommet ser ut, hvem de skal bo sammen med og om maten er god. Det er vanskelig å svare på alt før dere kommer, men vi skal forsøke.

Hov, Li, Kjelleren og Veum

Ok. Det blir fort litt internt. Men Hov, Li, Kjellerleiligheten og Veum er navnene på de ulike internatene på Sund. Det blir du fort kjent med.

Hver korridor har mellom 10 – 15 rom, og dere deler toaletter og bad på hver korridor. Litt uvant i starten, men det går bare noen få dager, så er du vant til det!

Rommene er litt forskjellige, noen er gamle og koselige, noen er nyoppusset, noen har nydelig utsikt og noen er større en andre rom. Det går bra uansett. Når du har fått innredet rommet slik du vil, så blir det koselig og føles som hjemme.

Dette er et av dobbeltrommene på Veum. Du innreder rommet slik at det blir hjemmekoselig og får et personlig preg.

Hvem skal du bo sammen med?

Plassering på internatrommene er tilfeldig, vi kjenner jo bare navnene deres når vi setter sammen rommene. Men vi har noen hovedregler; man skal ikke komme på samme rom som noen man går på samme linje som, det skal være samme kjønn på dobbeltrommene, og vi forsøker å få jevn kjønnsfordeling på korridorene.

Du får vite hvem du skal bo sammen med når du kommer til Sund første skoledag. Det er spennende. Det går nesten alltid bra, og hvis det blir vanskelig så løser vi det også.

Frokost, lunsj, middag og kveldsmat

Ja, på Sund går du til dekket bord! Vi er stolte av kjøkkenet på Sund, som er et av de aller beste på landets folkehøgskoler. Opp mot 90% av all mat vi serverer er økologisk. En dag i uka er det grønn tirsdag, det vil si uten kjøtt, og det er alltid mye grønnsaker og frukt tilgjengelig.

Assisterende kjøkkensjef Lars Knutsen sørger for stemningen på kjøkkenet
Lars Knutsen er assisterende kjøkkensjef og sørger for en variert meny med sunn, næringsrik og god mat.

 

Hvert år er det flere vegetarianere når skoleåret er over enn da vi startet, og vi tror det kommer av at vi serverer nydelig veggismat. Og er det noe du ønsker deg? Bare snakk med kokkene, de er veldig imøtekommende og hyggelige.

 

Frukt og bær
Kjøkkenet er flinke på vegetarmat, og vi satser mye på økologisk mat.

 

Stemningen på Sund

Det er vanskelig å beskrive en stemning. Men på Sund er det spesielt god stemning. Vi er opptatt av det. Stemningen. Varmen. Den gode følelsen man får når man går inn i Peisestua og Matsalen. Det er litt gammeldags. Det er smårutete vinduer ut mot en utsikt som er så vakker at du bærer den med deg resten av livet. Det føles som hjemme. Du får en god klem. Du kan gå i sokkelesten og det er ikke så nøye hva du har på deg. Det er trygt og fint. Slik er det på Sund folkehøgskole.

Stemningen i peisestua
Peisestua er samlingsstedet for både elever og ansatte etter dagens middag. Alle rommene på Sund har et koselig, litt gammeldags preg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *