Feltarbeid i Nicaragua

Nå har våre tre feltarbeidsgrupper gått inn i det vi kan kalle fase to av feltarbeidet.

Kaffegruppa har blitt ei kakaogruppe. Igår var jeg sammen med de på omvisning på El Castillo del Cacao (kakao-slottet) sin fabrikk i Matagalpa. Hvor de lager grov og god sjokolade med høyt, organisk og økologisk kakao-innhold. Idag, onsdag, reiste de til Rio Blanco for å bli tatt med til en kakaofinca, som leverer til El Castillo del Cacao, for å være der i en fem dagers tid. Som fincaer flest, er de langt unna det meste, og vi kan ikke regne med å høre fra dem på internett eller at det er spesielt god dekning for mobil.

Kvinnegruppen har flyttet arbeidet sitt til hovedstaden Managua. De bor i en by som heter Masaya (hvor vi også skal treffes etter feltarbeidet er over), og pendler en halvtimes tid inn til hovedstaden. Der er de i kontakt med Norsk Folkehjelp og på fredag skal de delta i en demonstrasjon, i forbindelse med den Internasjonale dagen mot vold mot kvinner.

Dans og kulturgruppa, har reist den lange veien fra østkysten til Condega (hvor halve klassen var på språkskole). Her skal gruppa deles på to skolesenter, La Fraternidad og Imphru. Halve dagen skal de være med lærere ut til mindre samfunn hvor de skal være med på å gi undervisning i dans, musikk, maling osv…

På kvelden skal de fortsette med dansinga sammen med flere av de lokale dansegruppene som finnes i Condega. Det ryktes at det kan bli en stor fest på fredag eller lørdag, med norske og nicaraguanske danseinnslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *